FinUnionsin johtaja Susanna Salovaara huudahti tapaamisessamme: EU-politiikka on sisäpolitiikkaa! Se viimeistään sai minut ymmärtämään miten tärkeää ja jopa arkipäiväistä Suomen kuuluminen EU:hun.

Kuntaliiton selvityksessä ilmenee, että lähes puolet kuntien asioista päätetään EU:ssa ja lähes puolet EU:n asioista päätetään kunnissa. Erityisesti joka ainoassa kunnan tai kaupungin hankinnassa pitää huomioida EU:n hankintalaki. Mm. liikenne, kaavoitus, rakentaminen, energia ja vesi ovat isosti EU:n vaikutuksen alaisia asioita. Meitä kaikkia koskevat digitalisaation raamit määritellään EU:ssa meidän turvaksemme, jottemme joudu muiden armoille.

Maan hallituksen massiiviset työelämän leikkaukset tuovat EU:n työlainsäädännön minimit yhä tärkeämmäksi meille.

Viisi vuotta sitten EU-vaaleissa ainoastaan 40 % suomalaisista äänioikeutetuista käytti ääntään. Surullisen vähän. Tänä keväänä meidän tulee saada niin jäsenet, ystävät, tutut kuin perheenjäsenemmekin tietoisiksi EU:n tärkeydestä ja saada heidät äänestämään palkansaajien puolesta. EU-vaaleissa on uhkana sama ikävä ilmiö, kuin ihan globaalistikin, että äärioikeisto uhkaa kasvattaa kannatustaan – varsinkin jos me emme tee tarpeeksi aktiivisesti vaalityötä.

Tärkein tapa vaikuttaa on itse lähteä ehdolle, seuraavaksi tärkeintä on lähteä ehdokkaan tai ehdokkaiden tukijoukkoihin. Mikäs meidän on ollessa tukijoukoissa, kun JHL-taustaisia demariehdokkaita löytyy. Viime vaalien äänikuningas Eero Heinäluoma, liiton entinen puheenjohtaja – nykyinen JHL:n yhteiskuntasuhteiden johtaja Päivi Niemi-Laine ja kansanedustaja Suna Kymäläinen.

EU-vaalien ennakkoäänestys on 29.5.- 4.6. ja varsinainen äänestyspäivä 9.6. Muista vaikuttaa!

Riikka Aalto
Etelä-Suomen JHLdemareiden puheenjohtaja
JHL:n hallituksen jäsen

Jaa juttu