Historian ensimmäiset aluevaalit käydään hyvinvointialueilla 23.1.2022. Oletko sinä kiinnostunut ehdokkuudesta, sosiaali- ja terveyspalvelujen kehittämisestä ja tulevaisuuden hyvinvointialueiden rakentamisesta?

Mikä hyvinvointialue? Mitkä aluevaalit?

Hyvinvointialueita on Suomessa 21. Niiden ylintä päätösvaltaa käyttää vaaleilla valittava aluevaltuusto, joka päättää alueen sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen järjestämisestä. YLE listaa jutussaan konkreettisesti, mistä kaikesta uudet hyvinvointialueiden aluevaltuustot päättävät. Aluevaltuustojen päätökset vaikuttavat merkittävästi jokaisen arkeen.

Vaalipiirinä on koko hyvinvointialue ja tulos lasketaan hyvinvointialuekohtaisesti. Voit tarkistaa soteuudistus.fi-sivun kartasta, mihin hyvinvointialueeseen kuntasi kuuluu.

Lähde mukaan aluevaaleihin!

Kerro kiinnostuksestasi ryhtyä ehdokkaaksi tai vinkkaa tuntemastasi henkilöstä, joka olisi mielestäsi hyvä ehdokas. Lomakkeen löydät SDP:n sivulta.

Katso täältä video, jossa SDP:n kansanedustaja Aki Lindén kertoo, mistä kaikesta aluevaaleissa on kyse.

 

Jaa juttu