Sosialidemokraattien gallupkannatus näyttää nyt hienosti nousevan mielipidekysely toisensa perään. Erilaiset kyselyt tai tutkimustahojen tilaamat mielipidetutkimukset näyttävät sen, että meillä on nyt ihmisten mielestä sama suunta. Hyvä niin, sillä pääministeripuolueena tämä on harvinaista herkkua. Yleensähän oppositiossa olevat puolueet kasvattavat gallupsuosiotaan oppositiosta käsin.

Tästä on hyvä alkaa tai jatkaa ehdokkaiden ”metsästystä” vajaan vuoden päästä oleviin kuntavaaleihin ja vähän myöhemmin pidettäviin JHL:n edustajistovaaleihin. Vaalikiinnostuksen herättely vaaleja kohtaan onkin hyvä aloittaa hyvissä ajoin esimerkiksi ystäväpiiristä ja työkavereista. Nyt kun aivan selvästi on positiivista pöhinää sekä nostetta ihmisten keskuudessa demarien arvomaailmaa kohtaan.

Julkisten- ja hyvinvointialojen liiton edustajiston suurin ryhmä on JHLdemarit ja sitoutumattomat. Tulevissa vaaleissa on ehdokasasettelulla suuri merkitys. Tarvitaan kattavasti ehdokkaita joka ikäpolvesta ja työntekijäryhmistä. Myös äänestysaktiivisuudella on merkitystä, mikä tutkimustenkin mukaan nousee mitä kattavampi ehdokasasettelu on.

Yhteisten asioiden hoito on suurimmaksi osaksi palkitsevaa sosiaalista toimintaa. Nyt on kuitenkin hyvä ja pohtimisen arvoinen seikka, mitä vaikuttavat nämä ajankohtaiset etänä pidettävät kokoukset ym. tapaamiset. Etäännyttääkö tämä pakon sanelema toimintatapa järjestökentän JHL-demariaktiivitoimijoita? Nähtäväksi jää onko tässä mahdollisesti syntynyt pysyvästi uusi digiloikkaan perustuva etänä toimiva toimintakulttuuri.

Varmaa on kuitenkin se, että rohkeita uusia demaritoimijoita tarvitaan, kaivataan ja mahtuu ”vanhojen” toimijoiden joukkoon nyt ja tulevaisuudessa.

Tapio Ristamäki
JHL:n edustajiston demariryhmän jäsen

Jaa juttu