Lähde ehdolle JHL:n edustajistovaaleissa päättämään JHL:n tulevaisuudesta tai kannusta työkaveria ehdolle! Mihin suuntaan liittoa pitäisi kehittää? Millainen on ay-liikkeen tulevaisuus? Yhdessä voimme mm. parantaa toimeentuloa, työhyvinvointia, lyhentää työaikaa, parantaa oikeusturvaa. Tule siis sellaisena kuin olet ja tuo sinulle tärkeät asiat JHL:n edustajistoon!

Ehdokasasettelu alkaa perjantaina 1. lokakuuta ja päättyy 15. joulukuuta 2021. JHL:n vaaleissa juuri sinä voit saada oman äänensävysi kuuluviin. Tule mukaan ja sano ääneen, miten suomalaisen työelämän pitää muuttua!

Mitä JHL:n edustajisto tekee?

JHL:n 120-jäseninen edustajisto käyttää liitossa ylintä päätäntävaltaa. Edustajistossa päätetään liiton kaikkein tärkeimmistä ja vaikuttavimmista asioista, esimerkiksi pitkän aikavälin suunnitelmista ja toimintastrategiasta.  Edustajisto valvoo liiton toimintaa ja varojen hoitoa sekä päättää esimerkiksi työehtosopimusten hyväksymisestä eli palkoista, lomista ja työajoista.

Edustajisto valitaan viiden vuoden välein vaalipiireittäin JHL:n aluetoimistojaon mukaisesti. Edustettuina ovat kaikki liiton pääsopimusalat: kunta, valtio, kirkko ja yksityiset alat.

Miten ehdokkaaksi pääsee?

rintanapin kuvaJHLdemarien loistavaan joukkueeseen pääsee helposti ehdolle. Emme vaadi puoluekirjaa, riittää että haluat edistää oikeudenmukaisuuden arvoja. Sinä olet loistava timantti, ja erinomainen ehdokas!

Täytä ehdokassuostumuslomake ja lähetä se omalle JHL-yhdistyksellesi. Voit myös kertoa halukkuudestasi asettua ehdolle oman JHL-yhdistyksesi kokouksessa. Saat myöhemmin sähköisen linkin, jolla ehdokkuus viimeistellään. Valitse sähköisessä järjestelmässä vaaliliitoksi JHLdemarit ja sitoutumattomat.

Ota yhteyttä oman aluetoimistosi aluevastaavaan tai muuhun asiantuntijaamme, niin hän neuvoo sinua eteenpäin. Jos kysyttävää tai pulmia, aluevastaavat auttavat sinua ja ovat tukenasi.

Nina Heikkilä, Aluetoiminnan toimialueen päällikkö, järjestöjohtaja
040 7096 814, nina.heikkila(ät)jhl.fi

Strand Tero, johdon neuvonantaja
040 591 9897, tero.strand(ät)jhl.fi

Maria Helin, järjestöasiantuntija, JHL Demarinuoret JuDe:
050 566 2370, maria.helin(ät)jhl.fi

ETELÄ-SUOMI
Sirkka-Liisa Kähärä, aluepäällikkö, SD-vastaava
050 466 4561, sirkka-liisa.kahara(ät)jhl.fi

ITÄ-SUOMI
Pia Malkki, aluepäällikkö, SD-vastaava
0400 634 610, pia.malkki(ät)jhl.fi

KAAKKOIS-SUOMI
Sanna Koskenranta, aluepäällikkö, SD-vastaava
050 471 8778, sanna.koskenranta(ät)jhl.fi

LAPPI
Terhi Heikkilä, aluepalveluneuvoja, SD-vastaava
050 475 3315, terhi.heikkila(ät)jhl.fi

OULU JA KAJAANI
Tanja Tiainen, aluepäällikkö, SD-vastaava
050 3576 714, tanja.tiainen(ät)jhl.fi

POHJANMAA
Katja Kaivonen, aluepäällikkö, SD-vastaava
040 709 4337, katja.kaivonen(ät)jhl.fi

LOUNAIS-SUOMI
Maaret Laakso, aluepäällikkö, SD-vastaava
040 5444 887, maaret.laakso(ät)jhl.fi

SISÄ-SUOMI
Tommi Raunela, aluepäällikkö, SD-vastaava
050 4081 877, tommi.raunela(ät)jhl.fi

Mikä on JHLdemarit?

JHLdemarit kokoavat yhteen JHL:n sosialidemokraatit ja sitoutumattomat. Emme ole puolueosasto, vaan JHL:ssä toimivien demareiden kokoava voima. Olemme loistava joukkue, joka edustaa ay-liikkeen tulevaisuutta.

Olemme oikeudenmukaisuuden, solidaarisuuden ja reilun työelämän puolella.

Haluamme edistää JHL:n jäsenten edunvalvontaa sekä vahvistaa JHL:n ja koko ay-liikkeen järjestöllistä ja yhteiskunnallista asemaa. Hyvinvoinnin ammattilaiset ansaitsevat laadukasta ja toimivaa edunvalvontaa niin julkisella kuin yksityisellä sektorilla.

Puolustamme julkisia palveluita ja reiluja työehtoja. Haluamme liiton olevan vahva ja ketterä.

Visiomme on olla jäsenten keskuudessa tunnettu, arvostettu ja puoleensa vetävä toimija. Toimintamme on vastuullista. Mukana on aktiivisia toimijoita, jotka vaikuttavat liiton, puolueen ja kuntien tai JHL:n sopimusaloilla olevien tahojen päätöksentekoon.

JHL-vaalien vaalilogoLisätietoa JHL-vaaleista ja materiaalia

Lisätietoja JHL-vaaleista, tarkan aikataulun sekä kaikki tarvittavat lomakkeet löydät liiton vaalisivulta. Sivulla on paljon erilaista markkinointimateriaalia, jota voit vapaasti hyödyntää. JHLdemarit ja sitoumattomat -vaaliliiton ehdokkaat saavat lisäksi omaa ehdokasmateriaalia.

Jaa juttu