Hyvinvoiva henkilöstö edistää yrityksen tuottavuutta ja työn kehittämistä. Osaava henkilöstö on jokaisen työnantajan parasta pääomaa. Kuitenkin tämän päivän sana monessa kunnassa on YT-neuvottelut, jotka aiheuttavat henkilöstössä epävarmuutta ja pelkoa.

Sopimusshoppailut heikentävät työntekijöiden toimeentuloa ja näin ollen myös vähentävät heidän ostovoimaansa. Samalla kuntien verotulot vähenevät. Ei ole oikein, että pienipalkkaiset työntekijät joutuvat voitontavoittelun ja ahneuden kohteeksi.

Palkalla on tultava toimeen

Työskentelen yhtiössä, jossa suurin osa henkilöstöstä on ruoka- ja puhtausalan ammattilaisia. Kaikilta vaaditaan töihin pääsemiseksi alan ammattitutkinto. Kokopäivätyötä tekevällä peruspalkka on noin 1800 euroa kuukaudessa ja työaika 38 h 45 min viikossa.

Varmaankin työnantajien mielestä työntekijöiden pitäisi kiltisti ja tyytyväisesti ottaa vastaan kaikki työehtojen heikennykset sekä muutokset. Meidän ei kuitenkaan tule tyytyä ainoastaan siihen, että työpaikka säilyy – palkalla on tultava myös toimeen.

Ammattiliiton jäsenyys kannattaa

Liitoilla on sopimusneuvottelijat, jotka neuvottelevat työnantajien edustajien esittämiä heikennyksiä vastaan. Jäsenistön tehtävä on tukea neuvotteluita ja tarpeen mukaan osallistua taisteluun työehtojen puolustamiseksi.

Tällaisena aikana, jos koskaan, jokaisen työntekijän pitäisi ymmärtää se, miksi kannattaa kuulua liittoon! Yhteistyöllä voimme saavuttaa sen, mikä yksinään on mahdotonta.

Kiitos kaikille neuvottelijoille. Toivotan viisautta ja voimaa tuleviin sopimusneuvotteluihin.

Tuula RonkainenTuula Ronkainen
JHL:n hallituksen jäsen (sd)

Jaa juttu