Tämä syksy on ollut rankkaa aikaa monelle ammattiyhdistysihmiselle, aktiiveista liittojen toimihenkilöihin ja johtoon asti. Ei ole mieltä ylentävää olla valmistelemassa työtaisteluita, jotka pitävät sisällään ulosmarsseja, ylityö- ja vuoronvaihtokieltoja sekä viimeisenä vaihtoehtona lakkoon meno. Edunvalvonta, viestintä ja muu järjestöllinen työ on jo sinällään riittävän vaativaa.

Työnantajien toimet eivät vain ole antaneet muuta mahdollisuutta, kun sopimusneuvottelut junnaavat paikoillaan tai työntekijöiltä yritetään evätä viimeisinkin mahdollisuus asialliseen toimeentuloon työehtosopimusten heikentämisillä.

Tällä viikolla on monin paikoin kysytty, mitä tapahtuu, jos työntekijä marssisi neuvottelupöytään samankaltaisin esityksin kuin työnantaja.

Mitä olet mieltä, jos lomarahoista otettaisiin puolet pois, puolitoista tuntia lisää työtä ja tietenkin korvauksetta, palkankorotus puhdas 0 euroa, useampi lauantai työpäiväksi, samoin helatorstai ja loppiainen. Sairausajalta palkan leikkaus, lakko-oikeuden rajaus, jäsenmaksuja ei enää perittäisi suoraan palkasta. Kirsikkana pohjalla: KIKY-tunteja ei poisteta.

JHL ja SDP ovat työntekijän puolella

Ammattiliitot ja työväen puolue SDP on ollut aina työntekijän puolella ja tahtovat sitä olla jatkossakin. Pitäen osaltaan huolta työntekijöiden oikeudenmukaisesta ja tasa-arvoisesta kohtelusta tässä kovenevien vaatimusten keskellä.

Yhdessä pidämme huolta, että meillä on jatkossakin oikeus lomarahaan, ylityökorvauksiin, työterveyteen, lomiin, irtisanomissuojaan, työttömyysturvaan ja perhevapaisiin.

Nyt jos koskaan on aika jokaisen JHL:n jäsenen kysyä työkaveriltaan järjestäytymisestä. Yksi helppo kysymys: Kuulutko liittoon?

Yhdessä meissä on voimaa ja tämän vahvuuden ymmärtää myös työnantaja.

Olkoon voima kanssanne!

Ritva Hagström
JHL:n hallituksen jäsen

Jaa juttu