Sinä päätät, onko Eurooppa jatkossa työntekijöiden puolella vai ei. Ennakkoäänestys on 29.5.–4.6. Varsinainen vaalipäivä on sunnuntai 9.6.

EU-vaaleilla valitaan Euroopan parlamentin jäsenet, eli mepit. Euroopan parlamentti käyttää suurta valtaa yhdessä Euroopan unionin neuvoston kanssa. Neuvosto koostuu EU-maiden ministereistä.

Näissä EU-vaaleissa äänestetään siitä, jatkuuko Euroopassa solidaarinen linja, jolla selvittiin yhdessä koronakriisistä ja tuettiin työntekijöitä sekä yrityksiä. Toisena vaihtoehtona on ankara säästökuuri, jolla hyökätään työntekijöitä vastaan. Kumman valitset?

Ehdolla olevat JHLdemarit

EU vaikuttaa jokaisen arkeen. Ei ole yhdentekevää ketkä edustavat jatkossa suomalaisia Euroopan unionissa. Sinä päätät siitä äänestämällä. JHLdemari on erinomainen valinta. He ovat työntekijöiden, työelämän ja arjen sujumisen kannalla.

Tutustu ehdokkaisiimme ja äänestä:

Tärkeät vaaliteemat

Ammattiliitto JHL:lle tärkeät teemat EU-vaaleissa:

  • työntekijöiden oikeuksien vahvistaminen
  • oikeudenmukainen siirtymä digitalisaatiossa ja ilmastonmuutoksen torjunnassa
  • sosiaalisesti vastuulliset julkiset hankinnat
  • yritystoiminnassa kunnioitettava ihmisoikeuksia
  • sosiaalisemman Euroopan rakentaminen
  • tasa-arvo, palkkatasa-arvo ja naisiin kohdistuvan väkivallan torjuminen
  • oikeudenmukainen verotus
  • työvoiman saatavuus ja eettisesti kestävä maahanmuutto

Lue JHL:n teemoista tarkemmin ja tulosta vaali-flyer

SAK:n tavoitteet EU-vaaleissa

Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK:lle tärkeitä teemoja EU-vaaleissa ovat muun muassa demokratian ja oikeusvaltion puolustaminen, EU:n talouspolitiikka ja oikeudenmukainen ilmastosiirtymä sekä EU:n ulkosuhteet ja laajentuminen. JHL on SAK:n jäsenjärjestö. Tutustu SAK:n vaalitavoitteisiin!

Puolueiden vastaukset työntekijöitä koskeviin EU-vaaliteemoihin

EU tekee paljon päätöksiä työelämään liittyen. SAK lähestyi puolueita kysymyksillä, joissa selvitettiin puolueiden kantaa työntekijöitä koskeviin EU-vaaliteemoihin. Tutustu puolueiden vastauksiin!

Euroopan ammatillisen yhteisjärjestö ETUCin vaalimanifesti

Euroopan ammatillisen yhteisjärjestö ETUC on julkaissut EU-vaaleihin manifestin Reilu diili työntekijöille. Manifesti sisältää järjestön 12 tavoitetta vaaleihin. Tutustu ETUcin vaalimanifestiin!

Jaa juttu