On kulunut hieman yli viisisataa vuotta siitä, kun Martti Luther naulasi teesinsä Wittenbergin kirkon oveen ja nousi vastustamaan katolisen kirkon mahtia ja vääristynyttä toimintaa – rahan mahtia, jossa aneilla ostettiin taivasosuutta. Alkoi uskonpuhdistus, joka muutti peruttamattomasti maailmaa.

JHL on naulannut teesinsä julkisesti kaikkien tietoisuuteen ja noussut vastustamaan porvarihallituksen nykymenoa, jossa keskiössä ei ole ihminen vaan raha. Hoiva-alan viimeaikaiset uutiset ovat karmein esimerkki siitä mihin yltiöliberalistinen politiikka ja rahan valta johtavat.

JHL:n teesit nostavat ihmisen keskiöön. Reilut mahdollisuudet kaikille oman elämänsä rakentamiseen, yhdenvertainen kohtelu, perusoikeudet riippumatta maksukyvystä tai asemasta yhteiskunnassa sekä työntekijöiden sananvalta työhönsä liittyvissä kysymyksissä ja sopimisen kulttuuri.

Minulle on erityisen tärkeää sopimisen kulttuuri ja työntekijöiden sananvalta omaan työhönsä liittyvissä kysymyksissä.  Asioista pitää sopia eikä sopiminen voi tarkoittaa sanelua. Monet asiat asumisesta terveydenhuoltoon ja ruokaan, nousevat jatkuvasti. On väärin leikata niiltä, jotka jo muutenkin kamppailevat toimeentulonsa kanssa päivittäinen. Elämä on muuttunut jonkinlaiseksi valintaloksi, jossa pohditaan, laitetaanko viimeiset pennoset lääkkeisiin vai ruokaan. Samalla yhteiskuntaamme syntyy luokkajako, joka historiamme perusteella herättää hyvin epämiellyttäviä mielleyhtymiä.

Haen töitä eduskunnasta tulevissa vaaleissa. Olen ammattitaitoinen, motivoitunut ja varsinainen työmyyrä. Urheilutaustani perusteella en lannistu pienistä vaan rima on korkealla. Kauppiastaustani perusteella ymmärrän talouden realiteetit. Työttömien yhdistyksen ”suurperheen emäntänä” ymmärrän ihmisten tarpeet, ilot ja surut ja osaan kuunnella heitä. Me tarvitsemme muutosta nykymenoon.  Äänestämällä minua, saat eduskuntaan ihmisen, joka osaa ajatella, kuunnella ja tekee työtään suurella sydämellä ja motivaatiolla.  Haluan kohottaa inhimillisen työn arvostuksen ja palkkauksen sille kuuluvalle tasolle.

Kohti arvovalintavaaleja
Eija Tuohimaa, Keski-Suomi
eija.tuohimaa@gmail.com
www.eijatuohimaa.net

 

Jaa juttu