Kuun vaaleissa
Tuulen lailla
Valo heijastelee

Aamuauringon noustessa
Hiirenkorvia hivelee

Maasta sulaneesta uutta nousee
Kesää kohti heräilee

Uuden alkavan näyttää
Ääntään hän käyttää

Kunnissa maan
Uutta kauttaan alkavaa
Linnut säveliään soittaa

Yhdessä kohti kevättä kuljetaan!

-Johanna Perkiö

JHLdemarit toivottavat sinulle ihanaa naistenpäivää!

Kansainvälinen naistenpäivä on YK:n julistama päivä, jota on vietetty vuodesta 1975 saakka. Se perustettiin alun perin naisten oikeuksien huomioimiseksi. Tasa-arvon edistäminen liittyy myös alkuperäisiin teemoihin. Tasa-arvolla tarkoitetaan sitä, että naisilla ja miehillä on oltava samat oikeudet ja velvollisuudet.

Naistenpäivän historia ulottuu kuitenkin jo 1900-luvun alkuun. Vuonna 1910 Kööpenhaminassa kokoontunut sosialistinen internationaali päätti naistenpäivän vietosta, tarkoituksena edistää naisten äänioikeutta ja naisasialiikettä.

Jaa juttu