Kuntavaalit lähenevät kovaa vauhtia. Uutisointi on jo käynyt kuumana sen osalta, miten kuntavaaleissa ei esimerkiksi valita hallituspuolueita vaan oman paikkakunnan päättäjiä. Kun pohditaan, miksi JHL:n jäsenten olisi ehdottoman tärkeää ja myös itselleen kannattavaa äänestää kuntavaaleissa – on syitä monia.

Kuntapäättäjät ja erilaiset lautakunnat päättävät oman kuntansa asioista, ihan konkreettisellakin tasolla. Tämä konkretia näkyy esimerkiksi siinä, kuka talvisin auraa lumet omalta kotitieltä – onko aurakuskina mahdollisesti kaupungin työntekijä vai kilpailutuksen kautta hankittu yksityinen yritys?

Kunnanvaltuutetut päättävät sinun arjestasi

Vaikka esimerkki saattaa kuulostaa tylsältä tai ”ihan sama”, on valituilla kunnanvaltuutetuilla merkittävänkin suuri rooli siihen, miten meidän kuntalaisten arki pyörii ja miten valinnat ja päätökset näyttäytyvät meille jokapäiväisessä arjessa. Toisin sanoen, kunnanvaltuutetuilla on merkittävä rooli JHL:n jäsenen työssä niin kuin myös arjen asioissa.

Jos nykyiset päätökset eivät miellytä tai haluat muutoksia, tai mahdollisesti haluat että mikään ei muutu, kannattaa perehtyä oman kunnan kuntavaaliehdokkaisiin ja etsiä itselleen tärkeitä asioita ajava JHL:n ehdokas.

Jonas Fyrqvist
Pääluottamusmies
Vantaa

Jonas Fyrqvistin kuvan on ottanut Patrik Lindström

Jaa juttu