Kunnissa päätetään toimivan arjen asioista. SDP:n kuntavaaliohjelma korostaa, että turvallinen arki muodostuu monista palasista: kohtuullisista asumiskuluista turvallisessa ympäristössä, lähipäiväkodista ja toimivasta liikenteestä.

Turvalliseen arkeen kuuluu, että lääkäriin pääsee tarvittaessa ja hoivaa on jonottamatta saatavilla. Koulutusta ja työtä on oltava tarjolla, ja jokaisella tulee olla mahdollisuus vaikuttaa oman elämänsä ja yhteiskunnan suuntaan ja pärjätä arjessa kielitaidon tai muiden ominaisuuksien rajoittamatta. Inhimillisyys ja luottamus antavat toivoa tulevaan.

Maailmanlaajuinen koronaviruspandemia on osoittanut, että vahva hyvinvointivaltio on paras turva tulevissakin kriiseissä. Apua ja tukea on oltava saatavilla jokaiselle silloin, kun sitä tarvitaan. Tärkeimmät hyvän ja turvallisen arjen palvelut ja tuki ovat kunnissa, pidetään siis niistä huolta.

Tulevien vuosien aikana Suomen kunnat uudistuvat. Sosiaali- ja terveysuudistuksen toteutuessa tasa-arvo paranee ja samalla kuntien rooli muuttuu. SDP haluaa olla rakentamassa kuntia, jotka ovat sosiaalisesti, taloudellisesti ja ekologisesti kestäviä. Kuntien on oltava taloudellisesti vakaita, eheitä ja turvallisia yhteisöjä ja niiden tulee huolehtia ympäristöstään.

Politiikassa on kyse arvoista, mutta myös kyvystä hoitaa yhteisiä asioita. SDP:llä on osaamista hoitaa suomalaisten ja kuntien asioita – yhdessä sopimalla ja rakentamalla. Valitaan näissä vaaleissa asianosaavat ja perehtyvät päättäjät. Pidetään huolta kunnista, sillä kunnat pitävät huolta meistä.

Lue SDP:n kuntavaaliohjelma

Kuntaremontti 2021-2025 eli JHL:n vaaliteemat

Kunnat ovat suomalaisen hyvinvointiyhteiskunnan kivijalka. JHL:n kuntaremontti tarjoaa kuntavaaleissa valittaville päättäjille keinot, joilla kunnat laitetaan entistäkin parempaan kuntoon.

Lue JHL:n vaaliteemat

Ehdokkaaksi kuntavaaleihin ehtii vielä

Kuntavaaleihin tarvitaan runsaasti työntekijän arkea ymmärtäviä ehdokkaita. Jos et ole vielä ehdokkaana, niin vielä ehdit mukaan. Ota yhteyttä omaan puolueosastoosi tai ilmoita kiinnostuksestasi SDP:n nettisivulta löytyvällä lomakkeella.

Jaa juttu