Tammikuussa 2023 työllisyysastetrendi oli huikeat 76,6 %. Marinin johtaman hallituksen työllisyysasteen 75 prosentin tavoitteelle alkuun hieman naureskeltiin suunnasta kuin toisesta, mutta nyt lukema on todellisuutta.

Valtiontalouden näkökulmasta juurikin työllisyysaste on taloudenhoidon suhteen se merkittävin lukema. Kun ihmisillä on töitä, niin silloin myös valtiolla menee hyvin ja näin rakennamme lapsillemme tasapainoista tulevaisuutta. Työllisyyden positiivinen kehitys ei kuitenkaan näy samassa suhteessa palkkojen palkkojen kehityksessä, eikä palkalla tule enään samalla tavoin toimeen kuluttajahintojen noustessa tässä haastavassa maailmantilanteessa.

Työtätekevien duunareiden ja yrittäjien tuloja on saatava ylöspäin, jotta työllisyysaste myös jatkossa pysyy vahvana ja työtä riittää kaikille. Tämä olisi myös paras ja pysyvin tukitoimi energiakriisin keskellä, josta kyllä tulemme selviämään yhdessä.

Hallituksen merkittävät panostukset työllisyyden hoitoon näkyvät nyt ja kehityksen suunta on koko ajan ylöspäin. Koronakriisin aikana tehdyt tukitoimet maksavat itseään takaisin, vaikka toki valtion velanotolle kritiikkiäkin on satanut. Eikä ihme, se pelottaa ja ihmetyttää mikäli asiaa tarkastelee ainoastaan yhden pylvään perusteella.

Valtion velanotto on kuitenkin aina panostusta tulevaisuuteen ja sillä tähdätään vahvempaan talouden tasapainoon. Jo koronakriisin alkuvaiheessa todettiin, että 1990-luvun lamassa yksi suurimpia virheitä oli se, ettei valtio uskaltanut elvyttää lainarahalla. Tätä virhettä ei nyt toistettu, vaan sen sijaan saatiinkin työllisyysasteen uusi suomenmestaruustulos.

Valtion velanotto on pitkällä aikavälillä laskelmoituna sijoitus tulevaisuuteen, työllisyyteen, hyvinvointiin, turvallisuuteen ja hyvinvointiyhteiskuntaan.

Vahvalla työllisyydelle turvataan ihmisille turvallinen arki.

Turvallisen arjen puolesta!

Joni Kumlander
Valkeakosken kaupunginvaltuuston pj.
Pirkanmaan hyvinvointialueen valtuutettu
Eduskuntavaaliehdokas Pirkanmaa, SDP #9

Jaa juttu